Eminent Zaden op lepels

Kwaliteit

Vanzelfsprekend hebben wij, bij Eminent Seeds, de kwaliteit als hoogste prioriteit staan. Hoge kwaliteit in de ontwikkeling van onze bijzondere soorten tomaten, paprika’s en pepers, maar juist ook in de productie van zaad. Dit geeft als resultaat dat onze exclusieve variëteiten over de hele wereld geteeld kunnen worden.


Productontwikkeling

Wij blijven de eigenschappen van onze variëteiten continue testen en verbeteren. Gedurende de gehele teeltperiode monitoren we continue de kwaliteit; smaak, uiterlijk, houdbaarheid maar zeker ook groei en onderhoud van de planten. De variëteiten die gedurende teelt volledig voldoen aan ons hoge eisen pakket gaan we verder kruisen en ontwikkelen. Alleen de beste variëteiten worden geselecteerd voor de zaadproductie.


Hoge kwaliteit zaadproductie

Met de zaadproductie in eigen huis of uitbesteed aan geselecteerde zaadproductie bedrijven worden onder de strenge normen van GSPP en toezicht van de NAK tuinbouw de zaden geproduceerd. Zo bieden we zekerheid van herkomst. Onze zaden worden onder hoge normen opgeschoond, gesorteerd en behandeld. De geproduceerde zaden worden door onze kwaliteitsafdeling strikt geïnspecteerd, waarmee we een hoge kieming kunnen garanderen. Zo bieden we voor elke professionele teler hoge kwaliteit zaden waar men op kan vertrouwen.