Eminent Zaden op lepels

Breeding by Design

De wereld telt meerdere veredelingsbedrijven. Allemaal hebben ze als doel om nieuwe (verbeterde) rassen te ontwikkelen. Bij de selectie en introductie van een ras wordt doorgaans uitgegaan van een geschiktheid voor een bepaald(e) land, regio of continent; er wordt een ‘standaard’ ontwikkeld die voor alle telers te gebruiken is. Hier is Eminent Seeds geen uitzondering op. Of toch wel?

Met Breeding by design gaat Eminent Seeds een grote stap verder. Bij Breeding by design gaan we de samenwerking aan met een bedrijf. Het bedrijf geeft zijn specifieke wensen door. De specialisten van Eminent Seeds gaan aan de slag om tot een exclusief ras op maat voor de klant te komen waarbij de genetica optimaal aansluiten bij de werkwijze en condities van de klant.

Breeding by design van Eminent Seeds wordt per definitie lokaal (bij de kweker) uitgevoerd. Om te komen tot hét perfecte ras voor de kweker moet de selectie en screening sowieso uitgevoerd worden op locatie van de klant. Criteria die hierbij bijvoorbeeld erg belangrijk zijn: lichtintensiteit, kwaliteit van het water, vereiste resistenties maar ook wensen van de eindklant.

Heb je vragen over Breeding by Design? Wij gaan graag met jou gesprek!