Puntpaprika

De gezonde zoet puntpaprika! Deze smakelijke puntpaprika is zeer geschikt om te vullen, maar ook om te snacken. Bij Eminent Seeds hebben de veredelaars de afgelopen jaren hard gewerkt aan een productiever ras, de rode zoet puntpaprika. De afrijpsnelheid is twee weken sneller dan het standaard ras en geeft daardoor een hogere productie. Vanwege deze kenmerken is de rode punt een interessante optie in vergelijking met standaardvariëteiten.


   
Puntpaprika Rood

Puntpaprika Geel

 

Informatie*

Code
PA15-178
PA18-1774
Kleur
rood
geel
Vorm
punt
punt
Vruchtgrootte
18 x 5 cm
18 x 5 cm
Vruchtgewicht
100-120 gram
100-120 gram
Brix
8
9-10
esistentie
Tm:0
Tm:0
Houdbaarheid
Uitstekend
Uitstekend

*) Gebaseerd op Noord-West Europees klimaat

Neem contact op met onze specialisten, om de puntpaprika zaden te bestellen of als u meer informatie wilt ontvangen.
Wij helpen u graag: sales@eminentseeds.nl

Teeltadvies

De puntpaprika kunnen wereldwijd groeien in verwarmde en niet-verwarmde kassen.Vanwege de sterke groeikracht van deze puntpaprika, raden we aan om 2,5 planten per m2 te planten en terug te snoeien tot 4 stelen per plant. De PA15-178 kan met een koudere nachttemperatuur geteeld worden. Aan het begin van de groei de zijscheuten snoeien bij de eerste internode. Kort nadat hij is gesplitst, kan het snoeien worden gedaan op de tweede internode. Het is belangrijk om de eerste bloemen bij de splitsing van de plant te verwijderen.

Vergeleken met andere zoete puntpaprika's rijpt onze PA15-178 relatief snel van groen naar rood. Daarom kunnen fruit tot twee weken eerder worden geoogst. Deze variëteit van Eminent Seeds toont een goede groei met een koudere nachttemperatuur en wordt dus met minder energie geteeld. Een interessante optie, vanwege zijn vroegheid in vergelijking met standaardvariëteiten.